Dette året skal du slutte å knipse bilder og begynne å fotografere. Vi skal male med lys og fotografere med profesjonelt utstyr. Photoshop og studiolamper er viktige redskap som du i løpet av skoleåret skal lære deg å beherske. Det blir krevende turer, høy intensitet og mye svette. Men først og fremst blir det mye gøy, nye venner og gode samtaler rundt bålet eller i peisestua.

Foto-opplevelser

Kunnskapsnivå

Dette er linjen for eventyrlystne fotografer. Det meste av året jobber vi med foto-oppgaver utendørs eller i studio. Din hovedlærer på linjen har bred erfaring som profesjonell fotograf og har jobbet i avis, i reklamebransjen og med brudefotografering. Målet for skoleåret er å hjelpe og inspirere hver enkelt elev til å nå sitt potensial som fotograf. Du vil sannsynligvis oppdage at ditt potensiale er mye større en du tror. 

Mange av våre elever har utdannet seg videre innen foto og media. Har du spørsmål om linja kan du spørre tidligere elever: Foto og Backpacking gruppe spørsmål og svar.

Å male med lys

Å bli en dyktig fotograf handler om å kunne male med lys. Med profesjonelt utstyr skal vi skape stemninger og former med lyset som redskap. Vi har tre store studioer som kan brukes utenom undervisningstiden. Her blir det mye prøving og feiling, men også mye lek og moro.

Foto-opplevelser

Gjestelærere:

Backpacking

Her blir det turer for den eventyrlystne fotografen. På turene jobber vi med reportasje og landskap. For å komme nær landet og kulturen vi besøker er det viktig å gå nye veier. På turene tar vi med så lite bagasje som mulig. Vi beveger oss helst utenfor turistløyper og turistatraksjoner; overnatter på hotell og privat, bli kjent med mennesker vi møter, utforske bakgater og jungel. Her får du oppleve det meste.

Med deg i sekken

Du trenger et digitalt speilrefleks kamera (canon eller nikon anbefales), fotostativ, laptop, bilderedigeringsprogram, tursko, sovepose og stor tursekk. Det kan være lurt å ha med sykkel. Ta med ski/brett etter juleferien hvis du vil bruke dette på Hovden skisenter, der skolen har hytte.

Studieturer

Hvis du ikke har hørt om Kirgisistan og Tadsjikistan bør du sjekke ut denne time lapsen - kulere land med flottere natur og kultur skal du lete lenge etter. Vi reiser rundt i fjellene og bor i telt. 

Vi reiser også til Georgia og Armenia. Opplev de gjestfrie folkene, maten og de majestetiske Kaukasus-fjellene. Dette er et mekka for fotografer.

Dette blir meget tøffe turer som krever mye av deg og gruppen. Du bør ha normal fysisk form og tåle steder uten wifi. Dette er ikke sydenturer og strandliv, men opplevelsesreiser som du aldri kommer til å glemme.
Vi har også flere småturer i Norge. Den mest populære er ”Amazing race”. Dere blir sendt med fly til et uvisst sted i Norge og må haike tilbake til skolen og løse oppgaver underveis. HER BLIR DET MYE REISING FOR PENGENE!

Søk Foto og backpacking nå

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS
Personvern