Ønsker du et år med friluftsliv og foto? Bli med og opplev et variert friluftsliv på Sørlandet, og tren deg på ulike sjangere innen fotografering på reise i Thailand, Island, og Danmark.

Bilder fra linjen  |  Videoer fra linjen

Friluftsliv og fotoreiser

Friluftsliv og en aktiv hverdag

På Friluftsliv og Fotoreiser vil du kunne møte elever du kan dele dine foto eller friluftsinteresser med, og kanskje får du en fiskekompis eller turkamerat for livet. Linja gir deg et år med personlig utvikling der du lærer å ta ansvar gjennom praktiske aktiviteter og samarbeid.

Mange muligheter på Sørlandet

Sørlandet kan by på variert natur med både kyst, elver, skog og fjell. Fra hybelvinduet ser du utover havet. Skolen har kanoer, tilgang til båt, samt en hytte på Hovden som vi bruker som utgangspunkt for ulike aktiviteter høst og vinter. Skolens beliggenhet gjør at vi enkelt kan nyte et variert friluftsliv i nærområdene, og du kan låne linjas utstyr når du vil.

Friluftsliv og fotoreiser

Du vil få oppleve

En aktiv hverdag med blandt annet rafting, kanopadling, turer i skogen og på fjellet, kystfriluftsliv med vekt på fiske, fangst og navigering. Overnattinger i telt, lavvo og gapahuk. Garnsetting, sluk- og fluefiske i salt- og ferskvann, lysing etter krabbe, jegerprøven, båtførerprøven, førstehjelp, landskapsfotografering og rådyrjakt, fyrovernatting på Lista, samt stormtur til Lindesnes.

Linjen gir et godt grunnlag for videre studier innen friluftsliv.

Foto

Vi skal gjennom et fotografi eller en bildeserie prøve å gjenskape den spesielle stemningen rundt bålet, detaljene i landskapet, de utrolige høstfargene i fjellet, og andre flotte motiver. Dette året vil du lære deg grunnleggende fototeknikk til bruk både ute og i fotostudio. På fritiden kan du være kreativ i skolens fotostudio der du gir inspirasjon og blir inspirert av dine medelever.

Friluftsliv og fotoreiser

Turmat, mer enn bare Toro "Rett i koppen".

Høsting av bær, sopp, urter, fisk og vilt danner grunnlaget for et godt måltid. Ved hjelp av bål, stormkjøkken, sjusteinsovn, røykeri samt skolens kjøkken, vil matlaging og tilbereding av råvarer være en naturlig del av aktivitetene på Friluftsliv.

Teori knyttet til de ulike aktivitetene

Manuelle funksjoner i speilreflekskamera, fototeknikk, miljø og klimaproblematikk, Sørøst-Asiakunnskap, mat og matlaging, utstyr og klær, friluftslivets egenart og tradisjon, artsmangfold og om kystkulturen på Sørlandet.

Turer på Friluftsliv
Vi drar på 3 utenlandsturer i løpet av skoleåret.

  • Vi reiser ca 2 uker nord i Thailand opp mot grenseområdene til Burma og Laos. Du vil blandt annet oppleve storbykaos i Bangkok, fisking av enorme maller, overnatting i jungel, elefantriding, og flotte motiver for makro, portrett -og landskapsfotografering. Du kan se bilder fra tidligere Thailandsreiser i foto- og videoalbumet.
  • På Island skal vi ri på islandshest, fotografere mektige fosser, grotter, klippelandskap, geysirer, og kanskje ulike typer hval hvis vi er heldige
  • I Danmark fotograferer vi rovfugler og prøver å fange det spesielle lyset i Skagen.
  • Her hjemme vil du få oppleve Dags- og overnattingsturer ved elva, i skogen, ved havet, og på fjellet i agderfylkene. Vi bruker også skolens hytte på Hovden på høsten og vinteren.

Friluftsliv og fotoreiser

Spørsmål om linja kan rettes til linjelærer Morten på tlf 95 20 20 76 eller e-post: mortenohme@hotmail.com

Søk Friluftsliv og fotoreiser nå

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS
Personvern