Her skal du opparbeide ferdigheter og forståelse for interaktivt å skape musikk på sparket og utvikle gehør, analytisk evne og intuisjon.

Jazz - kontrabass

Samspill og improvisasjon

 Sentralt i undervisningen står samspill og improvisasjon. Vi jobber mot funksjonelle gruppeinndelinger og inviterer blåsere, vokalister og komp-musikere eller laptop-brukere til et år med mye jazz og rytmisk samspill. Med nok blåsere er det gode muligheter til å sitte i en blåserekke og spille voicinger til et drivende komp, eller kjenne trøkket fra støtene i R&B-bandet, spille tette blokkharmonier i en swingende Jazz-combo eller forføreriske latinske rytmer.  

På linja rytmisk musikk arbeider vi med forskjellige stiler fra tradisjonell jazz som swing, bebop, latin, modal-jazz, avantgarde, men også salsa, soul, funk, jazz-rock, fusion, electronica og mer. Vi improviserer og prøver gjerne ut nye idéer. Vi er fleksible og strekker oss langt for å tilrettelegge til dine ønsker og behov. Her har du anledningen til å opparbeide ferdigheter og forståelse for interaktivt å skape musikk på sparket og utvikle gehør, analytisk evne og intuisjon.

Jazz - improvisasjon

Hovedinstrument og teori

Lærere med bakgrunn fra UiA (Universitet i Agder) gir deg basiskunnskap gjennom undervisning på hovedinstrument. Teori og hørelære er selvsagt en del av dette. I arrangering/interpretasjon kan du prøve ut idéer med dine medelever. Bedre stilforståelse får du etter forelesninger i jazz-historie.

Alle har undervisning på hovedinstrument med kompetente lærere. Vi samarbeider med UiA, Institutt For Rytmisk Musikk ("konsen") om seminarer, masterclass og praksis. Vi legger opp undervisningen i en av teori/hørelæregruppene mot opptaksprøve.

Jazz - realbook

Cuba eller New Orleans m.m.

På våren drar vi til Cuba eller New Orleans. Begge steder er musikalsk spennende land. Cuba er et annerledes land der musikk, dans og rytmer er en del av hverdagen. New Orlenas, på toppen av Mexicogolfen, er en aktiv musikkby. Her finnes en mengde jazzklubber, musikklubber og festivaler. Selv om byen er aller mest kjent for New Orleans jazzen (trad. jazz) er musikktilbudet svært variert. 

Høstturen gåt til København eller Berlin. Vi sjekker vi ut konsert- og jazzmiljøet i en av disse internasjonale storbyen. Undervisning i rytmikk og koordinasjon med Lars Storck fra Rytmisk Musikkonservatorium hører med hvis vi drar til København. Berlin er en smeltedigel av ulike stilarter innen musikk og andre kunstarter. Hjemme jobber vi med turné til videregående skoler og folkehøgskoler, huskonserter, jamsessions og studioarbeid. Konsert- og seminarbesøk fra artister og forelesere utenfra er vanlig.

Jazz- rock - Cuba

Utstyr

Vi har digitalt lydstudio, MIDI/data, PA-anlegg, backline etc. og flere øving-/samspillrom med piano. Vi bruker Sibelius og Logic i undervisningen. Utstyr og rom er tilgjengelige til kl. 22.45.
Skolen forbeholder seg retten til å endre fagtilbudet uten forutgående varsel.

Coda

Velkommen til et år med flotte musikalske opplevelser, nye vennskap og spennende reiser. Send gjerne en demo sammen med søknaden.

Høres vi?

Do What You Love, Love What You Do!

Søk Jazz - rock - salsa - elektronisk nå

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS
Personvern