Dette året skal du slutte å knipse bilder og begynne å fotografere. Vi skal male med lys og fotografere med profesjonelt utstyr. Photoshop og studiolamper er viktige redskap som du i løpet av skoleåret skal lære deg å beherske. Det blir krevende turer, høy intensitet og mye svette. Men først og fremst blir det mye gøy, nye venner og gode samtaler rundt bålet eller i peisestua.

Kunnskapsnivå

Dette er linjen for eventyrlystne fotografer. Det meste av året jobber vi med foto-oppgaver utendørs eller i studio. Din hovedlærer på linjen har bred erfaring som profesjonell fotograf og har jobbet i avis, i reklamebransjen og med brudefotografering. Målet for skoleåret er å hjelpe og inspirere hver enkelt elev til å nå sitt potensial som fotograf. Du vil sannsynligvis oppdage at ditt potensiale er mye større en du tror.

Mange av våre elever har utdannet seg videre innen foto og media. Har du spørsmål om linja kan du spørre tidligere elever: Foto og Backpacking gruppe spørsmål og svar.

Å male med lys

Å bli en dyktig fotograf handler om å kunne male med lys. Med profesjonelt utstyr skal vi skape stemninger og former med lyset som redskap. Vi har tre store studioer som kan brukes utenom undervisningstiden. Her blir det mye prøving og feiling, men også mye lek og moro.

Gjestelærere:

Backpacking

Her blir det turer for den eventyrlystne fotografen. På turene jobber vi med reportasje og landskap. For å komme nær landet og kulturen vi besøker er det viktig å gå nye veier. På turene tar vi med så lite bagasje som mulig. Vi beveger oss helst utenfor turistløyper og turistatraksjoner; overnatter på hotell og privat, bli kjent med mennesker vi møter, utforske bakgater og jungel. Her får du oppleve det meste.

Med deg i sekken

Du trenger et digitalt speilrefleks kamera (canon eller nikon anbefales), fotostativ, laptop, bilderedigeringsprogram, tursko, sovepose og stor tursekk. Det kan være lurt å ha med sykkel. Ta med ski/brett etter juleferien hvis du vil bruke dette på Hovden skisenter, der skolen har hytte.

Studieturer

Hvis du ikke har hørt om Kirgisistan og Tadsjikistan bør du sjekke ut denne time lapsen - kulere land med flottere natur og kultur skal du lete lenge etter. Vi reiser rundt i fjellene og bor i telt.

Vi reiser også til Georgia og Armenia. Opplev de gjestfrie folkene, maten og de majestetiske Kaukasus-fjellene. Dette er et mekka for fotografer.

Dette blir meget tøffe turer som krever mye av deg og gruppen. Du bør ha normal fysisk form og tåle steder uten wifi. Dette er ikke sydenturer og strandliv, men opplevelsesreiser som du aldri kommer til å glemme.

Vi har også flere småturer i Norge. Den mest populære er ”Amazing race”. Dere blir sendt med fly til et uvisst sted i Norge og må haike tilbake til skolen og løse oppgaver underveis. HER BLIR DET MYE REISING FOR PENGENE!

Søk Foto og backpacking nå

Priser for 2019-20, inklusivt skoleturer.

Undervisningen er gratis. Prisen dekker mat, rom, turer, skolemateriell og påmeldingsgebyr.

Prisene under er totalpriser:-

KursPriser
Film - New Zealand & AustraliaKr. 114.300,00
Foto og backpackingKr. 110.800,00
Friluftsliv og fotoreiserKr. 111.300,00
Global utviklingKr. 117.300,00
Kunst - Italia - MexicoKr. 110.800,00
Norwegian Language and CultureKr. 110.800,00
Reiseliv og utviklingKr. 113.300,00

Klikk her for å se detaljerte priser

team member

Ta gjerne kontakt

Email: rektor[alfakrøll]agder.fhs.no

Mobil: 909 59 154

Reidar Nilsen
Rektor
team member

Ta gjerne kontakt

Email: john[alfakrøll]agder.fhs.no

Mobil: 918 35 414

John Åge Drøsdal
Ass. rektor, musikk, volleyball, data
team member

Ta gjerne kontakt

Email:

Mobil:

Hilde Abusland
Kontor, avd.leder
Internatleder
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email:

Mobil:

Bente Ljosland
Internatleder, Kjøkken
Kjøkken
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email:

Mobil:

Lena Severinsen
Kjøkkensjef
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email:

Mobil:

Lise Benestveit Hjemlstad
Kjøkken
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email:

Mobil:

Beate Hallandvik
Kjøkken/renhold
Kontor
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email:

Mobil:

Laila Stalheim
Kontor
Lærer
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email: marianne[alfakrøll]agder.fhs.no

Mobil: 975 98 771

Marianne Amundsen
Kunst - Italia - Mexico, valgfag
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email: arne[alfakrøll]agder.fhs.no

Mobil: 480 52 253

Arne Brattekleiv
Reiseliv og utvikling, valgfag
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email: 920 84 280

Mobil: tore[alfakrøll]agder.fhs.no

Tore Bruåsdal
Film - New Zealand & Australia
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email: ilkama[alfakrøll]online.no

Mobil: 928 89 210

Reino Ilkama
Musikkfag og salsa
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email: 2vekrogh[alfakrøll]online.no

Mobil: 990 80 423

Tove Krogh
Kunstfag
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email: marianneland@hotmail.com

Mobil: 917 87 914

Marianne Høyland-Eichler
Norwegian Language & Culture, valgfag
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email: mortenohme[alfakrøll]hotmail.com

Mobil: 952 02 076

Morten Ohme
Friluftsliv og fotoreiser, valgfag
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email: istokkeland[alfakrøll]gmail.com

Mobil: 930 17 108

Ingolf Stokkeland
Foto og backpacking, fotofag
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email: tommypelt[alfakrøll]gmail.com

Mobil: 905 60 511

Tommy van Pelt
Global utvikling, fellesfag
Renhold
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email:

Mobil:

Reina Iris Castillo Cruz
Renhold
Stipendiater
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email:

Mobil:

Daniel Charfreitag
Stipendiat
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email:

Mobil:

Emma Strøm
Stipendiat
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email:

Mobil:

Simen Leonard Holtan
Stipendiat
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email:

Mobil:

May Elisabeth Tangedal
Stipendiat
Vaktmester
team member

TA GJERNE KONTAKT

Email:

Mobil:

Torfinn Kleivset
Vaktmester

Undervisningen

Morgenen starter med en fellessamling. Deretter går du vanligvis til linjefag - ca 16 timer pr uke. I tillegg velger du de valgfagene du ønsker. Du vil også oppleve felles arrangementer, konserter, foredrag mm.

Fag og aktiviteter

Vi er stolte av en fleksibel timeplan og et rikt fagtilbud som gir høy faglig aktivitet og mange valgmuligheter. Du lager ditt eget skoleår ut fra interesser og lærelyst!

Undervisningen strekker seg fra kl. 9:00 til kl. 20:00. Arbeidsrom/verksteder, utstyr og medelever er tilgjengelige for faglig arbeid hele dagen, hele uka!

I tillegg til det faglige tilbudet, legger skolen til rette for at du får viktige impulser gjennom konserter, utstillinger, foredrag, naturopplevelser, ekskursjoner og mye annet.

Undervisningen foregår på mange arenaer og på mange måter. Linjeaktiviteter, valgfag, seminarer og felles opplevelser gir deg en variert og utfordrende timeplan. Læring foregår i mange sammenhenger også utenom klasserommet. Det som skjer i møte mellom mennesker, for eksempel på internatet, og i møte mellom deg og utfordrende opplevelser, gir folkehøgskoleåret en helt spesiell mulighet for læring og utvikling. Skolen legger til rette for at du får viktige impulser gjennom naturopplevelser, konserter, utstillinger, foredrag, utenlandsturer og mye annet. Noe er obligatorisk, noe velger du selv.

Linjefag (16 - 18 t/u)

Fag og aktiviteter

Når du begynner på en av våre 7 linje, vil du være knyttet til denne gjennom året. De ulike linjene gir oss en spennende elevmasse. Elever med ulik bakgrunn og interesser skaper et mangfoldig skolemiljø og produserer inspirerende konserter, skoleaviser, utstillinger og filmer. Klasserom vil være disponible for elevene også etter undervisnignstid.

Du velger en av følgende linjer:-


Linjefag (16 - 18 t/u)

Fag og aktiviteter

Tilbudet vårt er stort og variert. Du kan velge mellom "teoretiske valgfag fag" som f.eks. filosofi, psykologi, russisk, jazzhistorie eller praktiske/kreative fag som f. eks. ballspill, volleyball, kunst og kor. Du kan bruke valgfag for å styrke linjefaget ditt eller gi skoleåret en mer variert faglig profil. Hvor mange valgfagstimer du kan velge, avhenger av antall linjetimer, hvordan valgfagønskene dine ligger på timeplanen og kapasitet. Summen av begge fagtyper bør være minst 21 timer.


Felles fag og aktiviteter

Fellesskap blir et viktig ord når man vil beskrive folkehøgskoleåret. Det vi gjør og opplever sammen blir gode minner. Fellesopplevelsene spleiser oss sammen, gir faglige utfordringer og nyttig kunnskap. Det du bidrar med sosialt og faglig, bestemmer ditt eget utbytte av folkehøgskoleåret og beriker andres.

Skoleåret inneholder fag og aktiviteter som fokuserer på kunst, kultur og samfunn. Disse fellesopplevelsene forutsetter aktiv deltakelse fra alle. Vi vil ha et spennende og variert skoleår. Utvid horisonten din gjennom tanker og uttrykk fra medelever, lærere og gjester. Vi har også ca 15 internasjonale elever. Det er derfor naturlig at vi fokuserer på andre kulturer og internasjonalt samarbeid.


Morgenstemning - Som en del av første time møtes alle elevene i aulaen for felles start på dagen. Elever eller lærere presenterer tanker, opplevelser eller stemninger som vi tar med oss resten av arbeidsdagen. Vi har også en mulighet for å få med oss beskjeder om dagen som ligger foran.

Lørdagsseminarer  - Folkehøgskolen har undervisning også på lørdager! Agder folkehøgskole byr på et variert spekter av lørdagsseminarer. Alt fra klippestuping og kano til temaer omkring filmmusikk, møte med fremmede kulturer, buddhisme og sigøynere. Du velger ca 10 seminarer hvert semester. De fleste er valgfrie mens noen få er obligatoriske.

Fellesfag - Torsdag morgen har hele skolen fellesfag. To timer i aulaen med foredrag og engasjement. Her kan du oppleve inviterte gjester som gir et bidrag til forståelse av verden, eller en engasjert lærer som gir alle et innblikk i sitt fag. Dere kan også komme med forslag til gjester, eller påvirke årets gang gjennom selv å ta ordet.

Fellesfag - Torsdag morgen har hele skolen fellesfag. To timer i aulaen med foredrag og engasjement. Her kan du oppleve inviterte gjester som gir et bidrag til forståelse av verden, eller en engasjert lærer som gir alle et innblikk i sitt fag. Dere kan også komme med forslag til gjester, eller påvirke årets gang gjennom selv å ta ordet.

Skolens time - Her møtes alle eleven en gang i uka. I tillegg til å drøfte viktige spørsmål i skolehverdagen, vil vi kunne fokusere på aktuelle temaer i nyhets- og kulturbildet.

Foredrag/konserter - kan dukke opp når som helst i skoleåret for å gi stimuli til fantasien og påfyll for tanken; forfatterbesøk, jazzgrupper, andre folkehøgskoler sine prosjekter o.l. Når andre linjer/elever byr på utstillinger, konserter, filmvisninger eller prosjektframføringer, gir vi selvfølgelig dette felles oppmerksomhet.

Tverrfaglige prosjekt - Elever og lærere på andre linjer kan og vet mye som alle bør få del i. Vi legger til rette for aktiviteter på tvers av linjene og felles prosjekter som krysser faggrensene (eks. animasjon, filmmusikk, dokumentarfilmgenre.)

Turer/ekskursjoner - Når du velger Agder folkehøgskole, velger du en spennende landsdel med mange muligheter for opplevelser av natur og kultur. Naturen spenner fra det flate Lista-landskapet til høyfjellet på Hovden (der har skolen en hytte). Kulturtilbudet inkluderer teater, festivaler, jazz og Setesdalsk folkemusikk. Linjene har en eller flere turer til innland og utland. Se under de enkelte linjene om turerne på Agder folkehøgskole.

Bogrupper/vask/vertskvart - For at skolehverdagen skal fungere, tar alle del i de oppgavene som må gjøres både i forbindelse med matservering og oppvask, og renhold av egne rom og felles rom på internatet. Innimellom tar alle et i tak for det felles miljøet (utedugnad, opprydding etc.)

Agderlørdag - Linjene byr på en egenprodusert helaften med god mat, underholdning og trivelig samvær. Det legges mye arbeid ned i å gi medelevene en god og minnerik opplevelse.

N.F.S.Grundtvig

Fag og aktiviteter

Nikolai Frederik Severin Grundtvig , dansk prest, historiker, dikter og folkeopplyser blir kalt folkehøgskolens far. Den første skolen ble grunnlagt i Danmark i 1844. 20 år senere kom den første skolen til Norge. Grundtvig var motstander av datidens kirkelige filosofi om at folket skulle ledes inn i lyset. I stedet mente han at folket ikke skulle ledes, men opplyses, alle mennesker var ressurser som burde utvikles fra der de stod. Opplysning er noe annet enn oppdragelse. For å opplyse trengs muligheten for likeverdige samtaler. Læreren som fagperson vet noe mer enn eleven, men når det gjelder viten om det som er viktig for et menneskeliv, er elev og lærer likestilte. Disse ideene er grunnleggende prinsipper for folkehøgskolen.

Send søknad

Ledige plasser

Skolen begynner opptak 1.februar. Søker du før denne datoen vil du få bekreftelse på at skolen har mottatt søknad. Skolen tar opp elever så lenge det er ledige plasser. For enkelte linjer kan det ta litt tid før du får svar på grunn av stor pågang.

Les mer

Følg oss på Facebook
INSTAGRAM