Agder Folkehøgskole ligger i Søgne, og har gode bussformindelser til Kristiansand, 16 km unna. Agder folkehøgskole er omgitt av særpreget, vakker og dramatisk sørlandsnatur.

Veien er kort til havet. Skolen er landets sørligste folkehøgskolen og har gode tog, buss og flyforbindelser. Ferjeforbindelser til Danmark (2 1/2 time), Sverige og England.

Oversiktsbilde av skolen

Litt om skolen

Agder folkehøgskole sin flotte beliggenhet gjør at du starter dagen din med å nyte skjærgårdsutsikten, hav og himmel. Agder Folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole som ikke er bundet til noe bestemt religiøst eller politisk syn. Skolen har meget mangfoldig linjetilbud. Dette mangfoldet er med på å skape et spennende, kreativt og lærerikt miljø.

Utstyr

Skolen har en aula/scene med videokanon, 35mm filmframviser, lyd-/lysutstyr og trådløst nettverk, lydstudio beregnet for opptak av band og prosjekter og videoredigeringsrom. I tillegg kommer andre fellesrom som gymsal, badstue, peisestue med bøker, biljard- og bordtennisbord. Folkehøgskolen har også kanoer. På Hovden (alpinanlegg og høyfjellsnatur) har skolen en egen hytte som inviterer til turer, vinter som vår.

Vi har også datarom med elevmaskiner og skriver. I tillegg finnes utganger for egne bærbare maskiner. Trådløs fiberoptisk internett i Aula, peisestue, på internat og i de fleste klasserom. Du får egen kopikode til kopimaskinen. Her kan du også scanne og sende til egen PC.

 

Treningsrom

Internatet

Agder folkehøgskole har ca. 100 elevplasser. Du kan velge om du vil bo i enkelt- eller dobbelthybel. Internatet har fiberoptisk trådløst internett.

Internatet er delt opp i 6 deler fordelt på 3 etasjer. Disse seks delene utgjør bogrupper og har ukentlige møter. Les mer om internatet.

Kristiansand

Agder Folkehøgskole ligger rett utenfor Kristiansand. Byen har et rikt kulturliv og ungt, urbant miljø. Byen er i sterk vekst og satser stort på kultur og utdanning: Punkt-festivalen, Dark Season-festivalen, Protestfestivalen, Kulturnatten, Figurteaterfestival, jazzklubber, rikt utvalg av kafeer, gallerier, kinoer, museer og mange musikkscener. Sentralt ligger den nye campusen til Universitetet i Agder, som med sine over 5000 studenter bidrar til å gjøre Kristiansand og omegn til en spennende by. Se også VisitKristiansand og kristiansand.no for mer informasjon

 

Hellesund

Om stedet

Fra Agder folkehøgskole ser du det skogomkransete Kvernhusvannet, havet og den kjente uthavna Ny-Hellesund med lang og stolt historie fra seilskutetiden. Søgne har et yrende kultur- og musikkliv. Kultursenteret "Søgne Gamle Prestegård" byr på et spennende mangfold av konserter, litteraturkvelder med forfatterbesøk, utstillinger og aktiviteter. Her finnes også kafé og restaurant lagt i historiske rammer fra 1600-tallet. Agder Folkehøgskole jobber aktivt i dette lokalmiljøet med bidrag fra både elever og lærere. Det eldste funn av mennesker i Skandinavia er gjort i Søgne: steinalderkvinnen "Sol" fra år 6500 f.Kr. Du kan lese mer om Søgne i Søgneguiden.

I nærheten

Du får også oppleve andre deler av Sørlandet: Det værharde Listalandskapet, Lindesnes, Setesdalen og Hovden, der skolen har egen hytte med utsikt til alpinanlegg og høyfjell.

Søk skolen nå

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS
Personvern