Tre turer – minst tre land. Island, Thailand og Europa. Vulkaner og varme kilder - strandturisme - bærekraftig utvikling.

FAGET

Reiseliv og utvikling er en linje for deg som er lysten på nye eventyr og opplevelser, og som vil lære mer om reiseliv, turisme og utvikling. Vi ser på hvilken betydning turismen har i dag, og på hvilke muligheter den har. Ikke bare på fjerne reisemål, men også der du bor.

TURER

På studieturene får vi mange opplevelser, men vi skal samtidig prøve å se hvordan reisemålene tilrettelegger for turime, og hvordan turismen påvirker lokalsamfunnene. En stor del av skoleåret er knyttet opp mot studieturene, men vi gjør også andre ting. Se mer på Reiseliv og Utvikling på Facebook

White Sand Beach, Bali

 

Europa

Én av studieturene våre går til ett eller flere land i Europa. Vi har tidligere vært i Litauen, Latvia, Polen, Danmark, Hviterussland og Russland, men det kan også være aktuelt å reise sørover sent på høsten. Temaene på reisen varierer litt med hvor vi reiser, men vi pleier å finne en kombinasjon av fag og felles opplevelser.

Khatyn, Hviterussland

 

Thailand

I Thailand vil vi ha fokus på mange områder. Vi vil se på forskjellige turismeformer i forskjellige deler av landet, men vi vil også se på sosiale og politiske forhold. Thailand er et langstrakt land, og vi ser på strandliv i sør, har fokus på fjellstammer og andre minoriteter i nord, morbidturisme i Kanchanaburi, og andre tilbud i Bangkok og områdene rundt. Vi kombinerer fag og opplevelser. Bærekraftig utvikling er et sentralt begrep her.

Bali

 

 

Island

Den tredje studieturen vår går til vulkanøya Island, Snorre Sturlasons hjemsted. Mange norske vikinger reiste dit fra slutten av 800-tallet, og i dag er det en stor strøm av norske turister dit. Den lille øya ,med 350.000 innbyggere får over to millioner turister årlig. Island byr på varme kilder, hvalsafari, geysirer, fantastiske fossefall, islandshester, vulkaner, samt mange kjente forfattere. 

Thingvellir

Sørlandet

Vi trenger ikke dra langt fra skolen for å ha spennende opplevelser. Søgne har en fantastisk skjærgård, og fra internatet kan man se rett ut på Ny-Hellesund, der Olav den hellige i følge sagnet skal ha æren for det kjente  Olavssundet. På andre siden av det trange sundet, der man i fjellsiden kan se det som mange mener er konturen av Olav, er det naturlige båthavner på begge sider, noe båtfolket vet å sette pris på. Turistene som kommer med lokalbåten fra Høllen i Søgne går også gjerne i land her, for å oppleve den vakre naturen og historien.

Skolen ligger ikke langt fra Kristiansand, og vi har også ei stor hytte med gode fasiliteter på Hovden.

 

Faglig bredde

Faglig er vi innom mange områder. Nevnes kan blant annet teambuilding, kulturforståelse og kunnskap om andre kulturer, guide og reiseleder, hotell- og resepsjonsledelse, bærekraftig turisme, destinasjonsutvikling, produktutvikling, storytelling, naturbasert reiseliv, og mye annet. Reiseliv og Utvikling er for deg som vil forstå mer av turismen, og ønsker å lære om den. 

Folkehøgskolen er uten eksamen og fast pensum. En viktig del av læreprosessen skjer i møte med mennesker og miljøer i og utenfor skolen. Du møter faglige og sosiale utfordringer på mange plan, og det er viktig at du er forberedt på å delta aktivt i undervisningen. 

Bilder fra linja

 

Søk Reiseliv og utvikling nå

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS
Personvern