Ballspill

Først og fremst skal ballspill være gøy, og for alle. Bli med å bestemme reglene og de ulike aktivitetene i gymsalen. Eksempler på aktivitet er: Innebandy, hjørnefotball, basketball, dansk stikkball, kanonball. På våren bruker vi også kunstgressbanen i nærheten av skolen til dødball, stikkball og fotball.
Ballspill
Først og fremst skal ballspill være gøy, og for alle. Bli med å bestemme reglene og de ulike aktivitetene i gymsalen. Eksempler på aktivitet er: Innebandy, hjørnefotball, basketball, dansk stikkball, kanonball. På våren bruker vi også kunstgressbanen i nærheten av skolen til dødball, stikkball og fotball.
Foto
Du vil lære elementær fototeknikk og ulike typer fotografering som portrett, landskapsfotografering, reklamefoto etc. Vi jobber både med naturlig og kunstig lys. Målet er å ta bedre bilder, bli mer bevisst på motivet og hvordan lyset virker inn på bilder. Skolens beliggenhet er ideell for å finne flotte naturmotiver.
Instagram og foto
I dette valgfaget tar vi gjennom året bilder av "livet" på skolen. Vi publiserer på instagram og facebook, oppgraderer tekst og bilder på skolens nettside, og vurderer skolens brosjyre. Du jobber individuelt og i grupper med gitte oppgaver gjennom uka. Små videoprosjekter, video- og bilderedigering og bildekritikk. 
Framtid og handling
Vi ønsker å gjøre skolen og verden mer miljøvennlig. Derfor tar vi bl.a. ansvar for bærekraftige skolegensere, lager såpe uten tilsetningsstoffer, arrangerer byttefest og ser relevante dokumentarer. Vi drar på topp moderne forbrenningsanlegg for å få kunnskap om hvordan våre enorme mengder avfall omdannes til ny energi. Nye tanker og ideer tas tak i gjennom året.
Individ og samfunn
Rektors eget valgfag: Velkommen til det kjedeligste og det mest interessante valgfaget skolen har å by på. Vi tar for oss ulike sider av samfunnet, fortid og samtid, sosiologi og psykologi. Livet kort og godt. Vi tar for oss ulike teoretikere/teorier, ser på hendelser og trender, ser på nasjoner og forskjeller. Så ser vi hva dere er opptatt av.
Internasjonal mat
Glad i å lage mat? Bli med våre internasjonale elever og lag spennende mat fra hele verden. Kjøkkenet blir et møtepunkt for ulike matkulturer. Maten serveres som regel til kveldsmat for alle. Kjøkkenpersonalet er lærerne i dette faget.
Kaffebar
Vær med å drive skolens kaffebar. Lær deg å lage den perfekte espresso og dermed alle de ulike kaffe drikkene. Vi lager de vanlige som; cappuccino, latte og mocca, og eksperimenterer oss frem til nye oppskrifter. Sammen holder vi kaffebaren i peisestua åpen 2 ganger i uka.
Keramikk
I keramikk valgfag får du håndhilse på leira med begge hender. Du lærer ulike teknikker, men kan lage hva du vil og du kan gjøre det på alle tenkelige og utenkelige måter.
Kettlebells og crosstrening
Crosstrening er en allsidig treningsform som har tatt Norge med storm de siste årene. Fokuset ligger på helkroppstrening, kondisjon, mobilitet og utvikling av styrke. Kettlebell er en blytung treningsform fra Russland som ofte er brukt i Crossfit. Med kombinasjon av crossfitøvelser og kettlebell-løfting kommer du til å bli blodtrent og sterk som en okse.

Kor

Bli med i skolens kor. Folkehøgskolen har stolte tradisjoner for sang. I koret synger vi sanger fra musicals, fra pop/rock-verdenen og fra klassiske komponister. Noe synger vi a capella (uten instrumenter), andre ting med piano. Vi låner også jazzzlinja når vi trenger komp.
Kor
Bli med i skolens kor. Folkehøgskolen har stolte tradisjoner for sang. I koret synger vi sanger fra musicals, fra pop/rock-verdenen og fra klassiske komponister. Noe synger vi a capella (uten instrumenter), andre ting med piano. Vi låner også jazzzlinja når vi trenger komp.
Kunst
Undervisning i ulike teknikker, muligheter for å drive med egne prosjekter i tillegg til felles prosjekter. Disse kan dreie seg om kurs i eksempelvis akttegning, maleri, grafikk, eller bokbinding.
Musikk
Dette er rettet mot deg som allerede spiller et instrument eller synger. Vi vil spille musikk innen ulike genre som rock, pop, latin og R&B. Det blir god anledning til å spille for de andre elvene og på arrangementer som venne-/familiefest og julebord. Du vil også få mulighet til å lære å improvisere om du ønsker det. Skolen har en del instrumenter som trommer, bass, gitar og en del blåseinstrumenter, men ta gjerne med eget instrument.
Pilates
Pilates (eller pilatesmetoden etter Josef Pilates) er en form for fysisk trening med stabilitet og kroppskontroll som mål. Pilates er en form for styrketrening, men det handler ikke om å «pumpe» opp musklene for at de skal bli så store som mulig. Fokus er statisk styrke, ikke dynamisk styrke, og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av, slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte.
Fantasy Premier League
Fantasy Premier league. Dersom du er glad i engelsk fotball blir du med i dette valgfaget. Vi danner en egen liga på skolen og møtes en time i uka der vi diskuterer taktikk og kårer rundens vinner.
Salsa - dans
Å danse er godt for helsa, du blir glad og får energi. Vi danser, hører musikk, ler og har det gøy. Du lærer grunnleggende trinn og enkelte "turer". Pardans i cubansk stil. 
Språktrening
Dette er stedet for å bli kjent med fine folk fra hele verden i en uformell setting gjennom dialog og spill. Obligatorisk valgfag for elevene på linjen Norwegian Language & Culture. De norske elevene hjelper med høytlesning, uttale, vanskelige ord og uttrykk, samt brettspill. Vi har også pause med hjemmelaget kake, kakao & te. 
Strikking
Dette er det koseligste valgfaget på skolen. Samtidig med strikkingen kan du kjøpe noe i kaffebaren. Lær deg å strikke eller å videreutvikle dine strikke ferdigheter. Enkle prosjekter på 2 pinner og mer avanserte ting som votter eller sokker. Lær også av hverandre og bli kjent, mens små og store prosjekter realiseres.
Ta opp fag
Planlegger du å ta opp fag fra videregående? Enten fordi du mangler et fag eller ønsker å forbedre karakterer? Læreren kan svare på noen spørsmål, ellers hjelper vi hverandre og henter inn andre elever når det trengs. Skolen har en del bøker og er behjelpelig med å skaffe de som mangler (innen en viss grense). Sammen er vi sterke.
Volleyball
Her skal vi først og fremst spille volleyball. Men alt blir gøyere når ballen går dit du vil. Derfor vil du også trene fingerslag, baggerslag, serv, smash og blokk. Forsvars- og angrepstrategier får du også lære, likeså regler og dommertegn. Vi vil også prøve å delta i turnering.
Årbok
Bli med på det viktigste valgfaget på skolen, lag årets årbok og bevare minnene fra det beste året ditt med dine medelever.