Du ser utover - og innover. Du opplever verden og engasjerer deg i den, både gjennom bøker, virtuelt og In Real Life. Du endrer verden og verden endrer deg.

Fagets/linjens innhold

Dette jobber vi med:

  • kulturforståelse
  • internasjonal forståelse
  • konfliktforståelse
  • globalt medborgerskap
  • interkulturell kommunikasjon
  • praksis i en bistandsorganisasjon
  • prosjektledelse
  • turisme
  • fattigdomsproblematikk

 Fisker - Global utvikling

På Global Utvikling er vi opptatt av sosiale og internasjonale spørsmål. Hva skiller oss fra de andre? Hva kan være årsakene til fattigdom? Er det mulig å endre på den globale situasjonen? Hvordan og hvorfor oppstår konflikter? Du vil se verden i et nytt perspektiv gjennom reiser, møter med mennesker, forelesninger, filmer, diskusjoner og praksis i en bistandsorganisasjon.  

Fokus

På linja vil det være et grunnleggende prinsipp at fattige mennesker ikke mangler ideer og kreativitet, men ressursene til å sette drømmer ut i live. Du får utviklet et kritisk blikk på bistandsarbeid, samtidig som du gjennom reiser og praksis i en organisasjon vil erfare når bistand faktisk fungerer og gjør en forskjell. I løpet av året besøker og fordyper du deg i et afrikansk bistandsprosjekt, og vil deretter sammen med klassen fungere som prosjektledere for en innsamlingsaksjon.

Turer

Sri Lanka og Maldivene

Maldivene er et sydhavsparadis som består av 1192 øyer man bare tror eks-isterer i drømmer. Vi hopper av flyet her for noen dager før vi setter kursen videre til Sri Lanka. Sydhavsøya Sri Lanka ligger like utenfor India. Øya har i mange år vært preget av en blodig borgerkrig som endte i 2009. Krigen var en etnisk konflikt som fikk store konsekvenser for lokalsamfunnet, og vårt hovedanliggende vil være det påfølgende freds- og forsoningsarbeidet. Samtidig vil du få et nært og spennende møte med en rik kultur, fantastiske mennesker, krydder, musikk, trehjulsdrosjer, kvinner i fargerike sarier, jungel, elefantbarnehjem og rampete apekatter. Sol, strand, dykking og surfing tar vi som en bonus. Turen varer i 2-3 uker. 

Uganda, Tanzania og Rwanda

Turen til det afrikanske kontinent vil være nært knyttet opp mot den aktuelle bistandsorganisasjonen du og klassen skal ha praksis i. Organisasjonen presenterer bistandsprosjekter fra de 3 landene vi skal innom, og klassen bestemmer seg for hvilket prosjekt de vil besøke. Besøket skal inspirere til informasjonsarbeid og innsamlingsaksjon etter hjemkomst. I tillegg til fordypning i prosjekt, tar vi oss tid til rafting og elvepadling i Uganda, strikkhopping over Nilen, besøk hos ville sjimpanser og safari. Også denne turenvarer 2-3 uker.

Søk Global utvikling nå

For mer informasjon, ta kontakt med skolen på telefon: 38168200 Mail: kontor@agder.fhs.no

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS
Personvern