Jobbpraksis i Kristiansand Folkebiblioteket

Jobbpraksis i Kristiansand Folkebiblioteket


For jobbpraksis uka bestemte jeg meg for å jobbe i Kristiandand bibliotek.
------

Da Marianne først spurte meg hvor jeg ville jobbe, var jeg ikke sikker på hva jeg skulle svare. Jeg hadde ingen arbeidserfaring, og visste ikke hvor jeg skulle begynne. Men da muligheten til å jobbe på biblioteket kom ut, ble jeg begeistret. Jeg elsker å lese, og bare det å være rundt bøker gir meg en følelse av avslapning. Av den grunn sa jeg først ja til den fantastiske muligheten til å jobbe i biblioteket.
--------
Kristiansand folkebibliotek ligger i sentrum av Kristiansand, rett ved kirken. Det er det største biblioteket i Sørlandet, med tre etasjer med bøker, datarom, studierom, og et nylig bygd kunstgalleri i toppetasjen. Da jeg først kom dit, ga Siv Holt, kontaktpersonen min , meg en hel omvisning. Delen som imponerte meg mest var undergulvet, hvor bokarkivene er. Det er så mange bøker der nede! Jeg lærte at de oppbevares i spesielle flyttehylle som blir et skjold i tilfelle brann. Jeg fikk også muligheten til å se aviser fra halvannet århundre siden og første utgaver av klassikere.
---------
Slik begynte jobben.
Jeg startet med å plukke bøker fra hyllene. Dette jobben er viktig fordi den består av å velge de reserverte bøkene og legge dem på en tilhørende hylle der folk kan komme og finne dem enklere. Siv forklarte meg at takket være denne tjenesten, faktisk reserverer og låner flere mennesker ut. Først var det ganske vanskelig å orientere seg i bibliotekets titalls bokhyller, men etter hvert kunne jeg navigere dem ganske bra. Oppgavene mine gjennom uken bestod i å plukke og arrangere bøker, gå på seminarer, hjelpe og snakke med forskjellige folk på biblioteket om jobbene deres. En dag fikk jeg til og med til å kjøre sammen med jenta som har ansvaret for å levere bøker og materiale til de som ikke kan komme selv til biblioteket. Det synes jeg er veldig fint, at eldre mennesker i Kristiansand kan ha bøker levert til huset sitt, og jeg er glad at jeg kunne være en del av det. Et annet minneverdig øyeblikk var da jeg fikk lage en ordning for italienske forfattere, og kunne vise bøkene jeg elsker!
--------