Nord Norge Tur 2020

Nord Norge Tur 2020

Nord Norge Tur 2020.


 28. januar 2020 dro fire Agder Folkehøgskole-linjer på tur.  Thailand og New Zealand var destinasjonene.  Når det gjelder oss, den internasjonale linjen, dro vi først til Kristiansand for å delta på teatret og tok senere toget til Oslo, der Marianne møtte to av sine tidligere studenter.  Den kvelden sov vi på et nattog som reiste fra Oslo til Trondheim.


 29.01

 Vi ankom veldig tidlig, klokka var halv seks da vi måtte gå av toget.  Vi spiste frokost på Comfort Hotel klokka 7.15 og vel, dessverre var jeg syk hele dagen, så jeg hadde en ro sammen med en venn hele dagen på Trondheim bibliotek.  De andre kom på kanot og dro for å besøke det jødiske museet.  Før vi tilbrakte dagen omgitt av bøker, dro vi til Trondheim domkirke, Nidarosdomen.  Før jeg reiste på nattoget til Bodø, dro jeg sammen med tre venner for å ta en øl på Antikvariatet.  Den kvelden sov vi på toget, men vi hadde ingen senger.


 30.01

 Vi ankom Bodø klokka 9.15 om morgenen og tilbrakte dagen i sentrum.  Så kom vi videre til Expressbåt, der de listige vennene mine Theresse og Daria klarte å få en veldig hyggelig mann til å kjøre oss til hytta der klassen bodde den kvelden.  Tvert imot, alle andre måtte gå en halvtime oppover med ryggsekkene på ryggen til huset, som var vakkert.  Hytta var ganske moderne;  Den hadde rundt ti rom, en stor stue med et sentralt trebord for mange spisesteder og et flott kjøkken.
 Norwegian Language and Culture

 31.01

 Den morgenen våknet vi opp til drømmeutsikter. Hytte i Sørvågen.


 Utsikt fra hyttevinduet. Etter frokost måtte vi ta farvel med den vakreste hytta vi hadde vært så langt for å fange minibussen som Marianne hadde leid kvelden før for å dra fra Sørvågen til Selfjordhytta, hvor vi tilbrakte to lange dager og to lange netter.


 02.02

 Etter å ha tilbrakt to dager på hytta med å ta vann fra en brønn utenfor og varme den for å koke med ild, tørke alle klærne våre i fuktet snø, og uten strøm eller service for å bruke mobiltelefoner, gikk vi 2. februar til der  minibuss en halvtime med ryggsekkene i skråningen, snø og med en fryktelig vind.  En uforglemmelig plan ????.

 En gang i minibussen reiste vi til Svolvær, hvor vi tok lokalbussen til Harstad Folkehøgskole, der vi bare sov en natt og studentene presenterte oss for et skuespill. Middag på Selfjordhytta hytte (laks og ris)


 03.02

 Vi forlot Harstad Folkehøgskole klokken 6.15, og to drosjer tok oss til havnen, hvor vi tok båten der vi alle bodde den verste natten i våre liv????.  Det hele startet idyllisk på skipet, siden dette var et cruise, så vi spiste frokostbuffé, full av pannekaker, bacon og mange forskjellige oster, skinke, brød og frukt.  Alt ble bedre da vi klatret opp på toppen av båten og badet i boblebadene, med omtrent fem minusgrader og nøt et vakkert landskap.
 Utsikt og boblebad av Hurtigruta (båt) Frokost på Hurtigruta


 Men den kvelden, mens vi sov (eller prøvde), begynte båten å bevege seg med et brak på grunn av bølgene og det virket som om vi skulle fly bort, og kunne ikke engang holde føttene i nærheten av bunnen.  Konklusjon: vi alle ender opp med å kaste opp middag og sove dødelig.  Klokka fire om morgenen måtte vi våkne for å komme oss ut av båten.


 04.02

 Vi ankom Hammerfest etter den kvalte natten og spiste frokost på Smart Hotell.  Vi tok den lokale Alta-bussen for å gå til Trasti & Trine hundekjøreklubb.  Det var en av de beste opplevelsene i hele mitt liv.  At hvis vi nådde minus 17 grader og jeg ikke følte kroppen min.

 Etter å ha sledet fire hunder i tre timer, kom vi tilbake til hotellet og hadde varm sjokolade mens monitoren fortalte litt om livet hans.

 Den kvelden spiste vi på hotellrestauranten, så nordlyset danse og drakk deretter vin i hytta vår.  En uforglemmelig dag.
 En av Trasti & Trine-hundene og nordlyset.


 05.02

 Den morgenen våknet vi, lagde frokost på hytta til hotellet Trasti & Trine og tok senere den lokale Alta-bussen til Alta Folkehøgskole, hvor vi tilbrakte to netter.  Dagen etter, 6. februar, var nasjonaldagen for samene i Nord-Norge, som er rundt 800 000 mennesker totalt.

 07.02

 Den dagen dro vi fra Alta Folkehøgskole til Tromsø med buss og sov på Smart Hotel.  Den kvelden dro vi til pizzamiddag.  Neste morgen forlot vi hotellet for å dra til Narvik, hvor vi bodde på Quality Hotel og dro til Narvik museum under andre verdenskrig.


 09.02

 Den dagen reiste vi fra Narvik til Stockholm, Sverige.  Vi var på toget fra 15:15 søndag 9 til 10 på mandag.

 Vi tilbrakte to netter i Stockholm.  Vi dro til ABBA-museet, til gamlebyen, Gamla Stan, der Marianne's ryggsekk ble stjålet.  Vi dro også til operaen for å se Carmen.


 12.02

 Vi reiste fra Stockholm til Oslo, fra Oslo til Kristiansand og derfra til skolen.  Vi ankom klokka ti om natten.
 Den beste delen av turen var utvilsomt selskapet.  Jeg vet uten tvil at det blir en tur vi vil huske for alltid.


 Angela Bravo Loor.